Handbalbond krijgt uitstel van inschrijving

HANDBAL - Het NHV heeft van de internationale handbalbond uitstel gekregen voor de inschrijving van het herenteam voor de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap in 2013.

Maandag werd na het verstrijken van de inschrijftermijn bekend dat de handbalbond de oranjemannen uit financiële overwegingen niet had ingeschreven voor de kwalificatie. Dit leidde tot verontwaardigde reacties van bondscoach Harry Weerman uit Emmen en de internationals.

International en E&O-speler Leon van Schie reageert vanuit Geleen, waar de handbalselectie zich voorbereid op de laatste twee EK-kwalificatieduels: "Vanochtend voor de training kregen van bondscoach Harry Weerman te horen dat er beweging is in de zaak. Dat er een externe sponsor is die ons misschien kan helpen. Of dit uit de bond komt?... Ja, het bericht wel. Maar we weten niet of de bond ook achter de zoektocht of het contact met de externe financier zit. We wachten wel af. Veel spelers waren toch wel verontwaardigd, zelfs lacherig. Waarom kan het nu wel, terwijl we 24 uur geleden nog hoorden dat het over en uit zou zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.