CDA Coevorden wil kroegen eerder sluiten

COEVORDEN - Het CDA in Coevorden wil dat kroegen om middernacht de deuren sluiten. De partij wil dat jongeren vroeger op stap gaan.
Alleen voor speciale gelegenheden zoals Oud en Nieuw zou de openingstijd verruimd kunnen worden. De PvdA in de gemeente ziet niets in het plan.

Gertjan Zuur van het CDA zegt dat het standpunt wel wat extreem is neergezet: "Het CDA wil graag de discussie voeren met de betrokken partijen en dan roep je snel van 20.00 uur tot middernacht. Maar het gaat ons niet specifiek om het tijdstip, maar het gaat meer om het uitgaansleven te vervroegen, zodat alcoholmisbruik en hangende jongeren niet zoveel voorkomen."

Rolf Albring van de PvdA snapt niet waarom de cafés eerder dicht zouden moeten. "Volgens ons leidt het eerder sluiten van cafés juist tot meer problemen. Als je kijkt naar Engeland, daar zijn de kroegen om elf uur 's avonds dicht. Daar laat iedereen zich vollopen en dan gaat iedereen op hetzelfde moment de straat op, met alle gevolgen van dien."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.