Simoncelli pakt pole in MotoGP-klasse op Assen

ASSEN - Marco Simoncelli heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix op het TT Circuit. De Italiaan op de Gresini Honda zette een tijd van 1.
34,718 op de klok en start zaterdag dus vooraan op de grid.

Ben Spies en Casey Stoner completeren de eerste rij. Regerend wereldkampioen Jorge Lorzeno start vanaf de tweede rij op plek vier.

Onder droge omstandigheden mochten de MotoGP coureurs de kwalificatie afwerken. Simoncelli, die tijdens de vrije trainingen ook al de snelste was, liet de rest van het veld bijna de gehele kwalificatie achter zich. Alleen Ben Spies pakte even de kop over. Maar ruim voor het einde van de sessie zette de Italiaanse coureur de snelste tijd op de klok.

Loris Capirossi eindigde in de achterhoede nadat hij viel bij het aanremmen van Stekkenwal. De oudste deelnemer van de MotoGP bleef lang liggen in de grindbak en is voor een medische controle naar de mobiele kliniek gebracht. Hij heeft een ontwrichte schouder en gekneusde ribben en zal dus niet rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.