10e Trektocht gestart in Meppel

logo_vierkant_30ae92c9ae8e855ec12578730036c008.jpg
logo_vierkant_30ae92c9ae8e855ec12578730036c008.jpg
MEPPEL - De tiende editie van de Trektocht van RTV Drenthe is maandagochtend van start gegaan in Meppel. De komende vier weken lopen twee teams van de regionale omroep door de hele provincie.

De Trektocht is het meest populaire programma van RTV Drenthe, dat voor het laatst werd gemaakt in 2008. Terwijl medewerkers door de provincie wandelen komen ze allerlei gezellige en bijzondere regiogenoten tegen. Het publiek helpt de teams tijdens de tocht, onder meer bij het oversteken van kanalen.

Multimediaal


De avonturen van de teams zijn van oudsher via radio en televisie te volgen. Voor het eerst kan dit ook live via internet. Op de site van de Trektocht zijn tweets te lezen, foto's te bekijken en kan het publiek live zien waar het team is. Ook wordt toeschouwers gevraagd foto's en video's in te sturen van de Trektocht.

Goed doel


Tijdens de Trektocht vraagt RTV Drenthe aandacht voor de Stichting Mont Ventoux. Het doel van deze stichting is om met zoveel mogelijk fietsers, hardlopers en wandelaars de top van de 'kale berg' in Zuid-Frankrijk te bereiken. Hiermee wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding en een aantal lokale goede doelen.

Proloog


In voorbereiding op de Trektocht werden de teams gedrild:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.