Vijf testspelers bij eerste training FC Emmen

VOETBAL - Met 23 spelers begon FC Emmen maandag de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.
Bij de eerste training zag het aanwezige publiek - behalve tien contractspelers - ook veel beloften van Heerenveen en een vijftal testspelers.

Zondag werden er nog twee contracten afgesloten: Linksback Randy Rustenberg komt over van AGOVV en de ervaren keeper Harmen Kuperus maakt de overstap van Willem II. Kuperus is weliswaar 34 jaar, maar toch heel bewust gehaald door trainer en technisch manager René Hake. "Hij weet zijn rol. In principe wordt hij de tweede man achter Zeinstra. Van daaruit moet hij de concurrentie maar aan gaan met Harm. Het gaat erom dat beide keepers beter worden. Dan wordt de club ook beter."

Zeinstra, De Vries en De Groot

Elf spelers liggen dus vast op dit moment. Daar lijken zeer spoedig drie spelers bij te komen, namelijk doelman Harm Zeintra, verdediger Bart de Groot en middenvelder Johnny de Vries. De Vries en Zeinstra worden dan gehuurd van sportclub Heerenveen en Bart de Groot, die vorig jaar nog werd gehuurd van de Friese club, komt transfervrij.

Testspelers

Van de testspelers zijn er twee opvallend, namelijk Frank Danquah en Sammuel de Almeida Cardoso. Danquah speelde in de Ajax-jeugd en werd tijdens die opleiding nog overgenomen door het Newcastle United, waar hij in 2008 nog een profcontract tekende. Almeida kwam in de zomer van 2005 naar Feyenoord en tekende in Rotterdam een contract voor drie seizoenen. De voormalig Braziliaans jeugdinternational vertrok in 2008 terug naar zijn geboorteland, maar kan nu dus wellicht terug naar Nederland.

Paul de Lange

FC Emmen voerde de afgelopen diverse gesprekken met de ervaren middenvelder Paul Beekmans. De 29-jarige speler, die de afgelopen zes seizoenen onder contract stond bij Cambuur Leeuwarden, koos echter voor een Australisch avontuur. Of de blik van Hake nu gericht wordt op een andere ervaren centrale middenvelder is onduidelijk, maar de naam van Paul de Lange gonst nadrukkelijk op De Meerdijk. "Ik ken hem niet goed genoeg", reageert Hake. Of ie op proef kan komen?.. Ik zal hem es bellen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.