Mulder stopt, Rob Fiege in beeld als nieuwe trainer dames E&O

HANDBAL - E&O uit Emmen moet voor het komend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer voor de damesselectie.
Jan Gerald Mulder heeft de clubleiding te kennen gegeven zijn contract niet te willen verlengen. De reden ligt op het persoonlijke vlak. "Ik heb sinds twee maanden een zoontje en gezien de trainingstijden van de dames - die heel vroeg in de avond gepland staan - mis ik een heel groot deel van zijn opgroeien. Dat heb ik er niet voor over", laat Mulder weten.

Ambities

"Het is absoluut niet zo dat ik een stapje terug doe omdat ik merk dat er minder ambities zijn aan de dameskant. Integendeel, ambitie is er genoeg", aldus Mulder. "Het klopt wel dat de club een andere weg wil inslaan. Een weg met meer eigen jeugd. We hebben heel veel talent aan de dameskant en dat talent willen we als club maximaal benutten. Dat kan nu nog niet, daar is de komende lichting te jong en te onervaren voor, maar daar willen we wel naar toe. De komende twee seizoenen zullen we nog een mix hebben van eigen speelsters en speelsters die van buitenaf komen om niet te degraderen uit de eredivisie. Maar in de toekomst zal dat anders gaan. Dan doen we het met onze eigen jeugd, aangevuld met af en toe een speelster van buitenaf. Maar dat moet dan ook echt een meerwaarde zijn."

Opvolger

Wie de opvolger van Mulder gaat worden is nog niet duidelijk. Volgens E&O vice-voorzitter Jan Slagter zijn er meerdere kandidaten die worden benaderd. De naam van Rob Fiege (broertje van Hurry Up-coach Joop Fiege) valt echter al regelmatig in Emmen en omstreken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.