Bierblikkip

foto_bierblikkip_bbq_tip_553b296ea7559120c12578bd0031890a.jpg
foto_bierblikkip_bbq_tip_553b296ea7559120c12578bd0031890a.jpg
PROVINCIE - Ingrediënten1 theelepel mosterdpoeder1 theelepel uienpoeder1 theelepel paprikapoeder1 theelepel zeezout½ theelepel verse knoflook½ theelepel korianderpoeder (ketoembar)½ theelepel komijnepoeder½ theelepel vers gemalen zwarte peper1 kip, 1,5 - 2 kg( of kleinere kip)2 theelepels olijfolie 1 bierblik (½ liter) (Budweiser) bij kleinere kip blikje van 33clhickory rookhout voor de barbecueBereidingMix in een bakje alle ingrediënten voor de marinade.
Haal het overtollige vet van de kip en was en droog haar af met een keukenrol.
Wrijf de kip aan de binnen- en buitenkant in met de olie, daarna met de marinade. Laat minimaal een uur intrekken.
Steek de kolen aan, maak aan 2 kanten van de barbecue een hoopje kolen, plaats een lekbak in het midden. Als lekbakje kunt u een aluminium schaal gebruiken.
Laat de helft van het bier uit het blikje weglopen.

Zet de kip op het bierblik. Leg het rookhout op de kolen en plaats als je rook ziet de kip in het midden van de barbecue en doe deksel erop.

Als het sap dat uit de kip loopt helder is dan is de kip gaar, bij kippen van 2 kilo duurt dat ongeveer 1 uur en een kwartier. Mocht de kip te snel bruin worden dan kun je haar altijd lichtjes afdekken met aluminium folie.

Als u een bbq op gas heeft, kunt u beter het rookhout in aluminiumfolie doen. Prik er gaatjes in en leg het op de warmte-elementen van de bbq.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.