IJslandse lamsracks in een mosterdkorst

ijslandse_lamsrack_a74564035912e052c12578be006255c1.jpg
ijslandse_lamsrack_a74564035912e052c12578be006255c1.jpg
PROVINCIE - Ingrediënten2 lamsracks (ongeveer 700 gr per stuk)grof zout en zwarte peper450 gr broodkruim20 gr gehakte peterselie1 eetlepel gehakte verse rozemarijn3 teentjes knoflook uit de knijper1 eetlepel paprikapoeder1 eetlepel oregano350 ml grove mosterdolijfolie BereidingZorg dat de bbq klaar is voor het grillen.
Verhit de bbq tot middelhoog.
Leg eventueel een aluminiumbakje in de bbq voor het druipen.

Snijd eventueel overtollig vet van de lamsrack af, (niet al het vet hoeft eraf gesneden te worden, er mag best klein stukje vet op blijven zitten).

Kruid de lamsracks aan alle kanten met zout en peper, doe de broodkruim, peterselie, rozemarijn, knoflook, paprikapoeder en oregano in een ovenschaal en roer alles door elkaar. Smeer de mosterd met een spatel over de vlezige delen van de lamsracks. Haal de lamsracks door het broodkruimmengsel zodat alle kanten bedekt zijn. Besprenkel het lamsvlees met olie.

Leg de lamsracks in het midden van het hete rooster, boven het druipbakje. Pak de botjes met aluminiumfolie in om verbranden te voorkomen.
Rooster de lamsracks totdat ze op smaak zijn (25-35 min).
Leg de lamsracks op een snijplank. Laat ze 3 min rusten, snijd daarna de lamsracks met een scherp mes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.