Oranje wint van Argentinie

VOETBAL - Het Nederlands CP team speelt vrijdagmiddag om de vijfde plaats na de 4-2 overwinning op Argentinië. Oranje speelt tegen de winnaar van Schotland en Amerika.
Beide ploegen spelen woensdagavond tegen elkaar.

Nederland speelde een matige eerste helft, maar nam wel een 2-0 voorsprong door doelpunten van Peter Kooij en Dennis Straatman. Vlak voor rust scoorden de Argentijnen tegen. Mariano Morana scoorde vanaf eigen helft uit een vrije bal.

Vlak na rust strafte Marcos Salazar een fout in de Nederlandse defensie af. Oranje toonde echter veerkracht. Weer Straatman en invaller Iljas Visker stelden de overwinning veilig.

De uit Roden afkomstige Gerard Arends bleef de hele wedstrijd op de bank.

De eerste finalist voor de finale is ook bekend. Iran won verrassend van Oekraïne. In Assen werd het 4-2. Woensdagavond spelen Brazilië en Rusland om de tweede finaleplaats. De finalewedstrijden worden vrijdagavond gespeeld in het stadion van FC Emmen.