Visotter gesignaleerd in Drenthe

PEIZE - In het Peizerdiep is een visotter gezien. Het zou de tweede maal zijn dat de, ooit hier uitgestorven, otter in Drenthe wordt gesignaleerd.

Ruim een half jaar geleden werd bij Gieten een otter doodgereden. Die was vermoedelijk afkomstig uit de Weerribben in Overijssel, waar otters zijn uitgezet.

André Rozenburg uit Roden zat zaterdag in een kano op het Peizerdiep, een riviertje in Noord-Drenthe, toen hij de visotter tegen kwam.

De stichting Otterstation Nederland vindt de melding over het Peizerdiep interessant, maar stelt ook dat er geen duidelijk bewijs is. De stichting wil gericht naar sporen gaan zoeken.

Het Drentse Landschap is blij met de melding van een visotter in het Peizerdiep. Dit jaar werd ook al een otter gemeld in het Reestdal en in 2009 zwommen er twee visotters in het riviertje De Hunze. Het Drentse Landschap vermoedt dat het beest vanaf De Weerribben via de Friese rivier de Linde is gezwommen.

Eind juni werd op die route en otter overreden op een weg tussen de natuurgebieden de Weerribben in Overijssel en de Rottige Meenthe in Weststellingwerf. Daar zou een belangrijke ecologische verbindingszone komen, maar die is wegbezuinigd door staatssecretaris Bleker. In De Weerribben en de Rottige Meenthe leven 20 otters.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.