Guus de Vries van FC Emmen naar WKE

guus_de_vries_dd5984452cea9aa0c12578c300563dfa.jpg
guus_de_vries_dd5984452cea9aa0c12578c300563dfa.jpg
VOETBAL - Guus de Vries speelt volgend seizoen voor topklasser WKE. De 29-jarige linksback komt over van FC Emmen, waar hij na vier seizoenen niet inging op een nieuwe aanbieding.

De inwoner van Smilde doorliep de jeugdopleiding van Emmen, maar brak door bij Veendam. Bij die club debuteerde hij in het betaalde voetbal en speelde hij uiteindelijk zeven seizoenen. In de zomer van 2007 maakte hij de overstap naar FC Emmen, waar hij in zijn eerste seizoen geen enkel duel in actie kwam vanwege een zware kuit- en enkelblessure in de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding.

De Vries speelde in totaal 232 competitieduels in het betaalde voetbal en scoorde daarin zeven keer. Afgelopen seizoen was zijn meest productieve, want hij maakte er vier in 29 wedstrijden.

"Als alles zo blijft zoals het nu is, speel ik komend seizoen bij WKE. Tenzij er nog iets heel aantrekkelijks voorbij komt. Het Nederlandse profvoetbal heb ik min of meer wel uit mijn hoofd gezet, maar er spelen nog wel een aantal dingen in Duitsland. Dus honderd procent zeker is het niet dat het WKE gaat worden, maar de kans is wel groot. Ik ben tenslotte 29 jaar en er spelen ook een aantal dingen op het maatschappelijke vlak en die zijn ook zeer interessant", aldus Guus de Vries.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.