'Bijdrage kunstwerk Booth niet passend'

EXLOO - De gemeenteraad van Borger-Odoorn voelt weinig voor een forse bijdrage aan een kunstwerk van de Nieuw-Zeelandse kunstenaar Chris Booth.

Er zijn plannen voor een enorm kunstwerk van veldkeien vlakbij het Hunebed Informatiecentrum. Het college van B en W heeft al 15.000 euro bijgedragen aan voorbereidingskosten. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat het daar bij moet blijven.

Huizing

VVD-fractievoorzitter Erik Huizing: "Als je kijkt naar de bezuinigingen, en de voorzieningen in kleine dorpen die daardoor ter discussie staan; er is veel achterstallig ondehoud en dan is het niet passend om geld te steken in een kunstwerk." Ook andere partijen, zoals het CDA en de ChristenUnie, zetten vraagtekens bij het project.

Agterberg

Initiatiefnemer van het kunstwerk, Hans Agterberg, snapt de terughoudendheid van de gemeenteraad wel: "Ik sta er niet vreemd van te kijken, het zijn natuurlijk moeilijke tijden waarin op heel veel zaken bezuinigt moet worden." Volgens Achterberg zou het project 650.000 euro gaan kosten en volgend jaar zomer klaar moeten zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.