Geen duidelijkheid wrakingsverzoek ex-marinier

ASSEN - Het duurt nog twee weken voordat duidelijk is hoe het proces verder gaat tegen de 41-jarige ex-marinier Marcel T. uit Coevorden. Dinsdag bogen drie nieuwe rechters zich over die wraking.
Zij moeten bepalen over de oorspronkelijke rechters de zaak alsnog gaan doen.

Het openbaar ministerie legt de ex-marinier poging tot moord op zijn ex-vrouw en gijzeling van de vrouw en hun twee kinderen ten laste. Dit speelde in juli 2009 in Coevorden.

Verdediging


Advocaat Alrik de Haas vindt dat zijn cliënt geen eerlijk proces krijgt, omdat het OM en de rechtbank de zaak er doorheen 'zouden willen jassen.'

De verdediging is niet alleen boos over de weigering om de Zwitserse messteek-deskundige Spendlove te horen, maar baalt ook van de uitbreiding van de tenlastelegging met een aantal lichtere vergrijpen, zoals poging tot mishandeling.

Eerste zitting


Op 10 juni was de eerste zitting van de rechtbank, maar die is toen door de advocaat van Marcel T. gewraakt. Belangrijkste reden was de weigering van de rechters om de Zwitserse deskundige dr. Spendlove te horen, hoewel die in eerste instantie wel een rol had in het proces.

OM


Het OM zegt dat het proces wel goed is verlopen en dat het tijd wordt om de zaak, na twee jaar af te handelen. Over twee weken doet de wrakingskamer uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.