Hunebed bij Emmen kan worden gerepareerd

PROVINCIE - qf+UABkACAAAAIgAAACIAAEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAqwBiAAAABQBodHRwOi8vd3d3LnN0YWF0c2Jvc2JlaGVlci5ubC9OaWV1d3MgZW4gYWNodGVyZ3JvbmRlbi9OaWV1d3MvUmVwYXJhdGllIGh1bmViZWQgRW1tZW4gbW9nZWxpamsuYXNweEZvcm0xcw==hf8IAAEAAAo=qgI=EMMEN - Het zwaar beschadigde hunebed bij Emmen kan worden gerepareerd, meldt Staatsbosbeheer Drenthe op haar
staatsbosbeheer.nl/" target="_blank">website. De reparatie wordt in september uitgevoerd.

De grote deksteen van het hunebed D45 brak doormidden, doordat er onder en boven de steen vuur werd gesticht. Donderdag hebben experts de schade bekeken. Zij maken een offerte voor het herstel.

Staatsbosbeheer zoekt nu samen met de Provincie, de gemeente Emmen en de Rijksoverheid of er geld is vrij te maken voor het herstel van de schade.

Stalen pennen

De gebroken delen van de deksteen kunnen met stalen pennen en speciale lijm weer aan elkaar worden gezet. Op 15 juli start een uitgebreid onderzoek. Als er geld wordt gevonden voor het herstel, gebeurt dit in de eerste weken van september. Tot die tijd is het hunebed niet toegankelijk. Staatsbosbeheer zet het terrein af met hekken.
Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.