Ontvangst Radio Drenthe via noodmast

rtvdrenthe_logo_9ac16d07db89ff3fc125789a002ea2e8.jpg
rtvdrenthe_logo_9ac16d07db89ff3fc125789a002ea2e8.jpg
ASSEN - Radio Drenthe is weer via de kabel te ontvangen. Vrijdagmiddag- en avond was Radio Drenthe slecht te ontvangen door de brand en het instorten van de
nl/nieuws/63591/oorzaak-brand-tv-toren-nog-onbekend'> TV-toren in Hoogersmilde.

Via de ether is de radio-uitzending in bepaalde delen van Drenthe ook weer te beluisteren. De afdeling Techniek van RTV Drenthe hoopt dit in de loop van het weekend te kunnen herstellen. Lokale omroepen hebben vrijdag via de internetstream het signaal van Radio Drenthe uitgezonden.

Noodmast


Vrijdagavond wordt gekeken of met een noodsituatie het ontvangst via de ether teruggehaald kan worden. Er wordt een noodzender in Groningen geplaatst. Of de dekking dan ook voor heel Drenthe geldt is nog niet bekend. Aan deze noodmast wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag gewerkt.

Digitenne


Door het omvallen van de TV-mast kunnen ook digitenne-gebruikers geen tv-zenders meer ontvangen. De digitenne-kijkers kunnen via een instellingsknop op hun afstandsbediening de zenders weer terughalen.

Patrick Vos uit Diever zegt dat de gebruikers via de menu-knop naar de antenne installatie wizard kunnen gaan. Wanneer men op een andere provincie klikt worden de zenders opnieuw gezocht. De digitenne-gebruikers kunnen zo weer tv-zenders ontvangen.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.