Novec plaatst mast op terrein Defensie in Assen

ASSEN - Novec, eigenaar van de deels ingestorte zendmast in Hoogersmilde, is zondag begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen van een zendmast op het kazerneterrein in Assen.
Het wordt mast, voor o.a. RTV Drenthe en digitenne van KPN. De mast van honderd meter hoog is zaterdagavond in delen gearriveerd vanuit Zeewolde en gaat dinsdag omhoog.

De mast stond eerder van 2005 tot 2009 bij de RAI in Amsterdam. Door de bouw van kantoren aan de Zuidas, zoals het hoofdkantoor van ABN Amro, was de bestaande KPN-toren te laag geworden en moest worden verhoogd. De mast neemt binnenkort in Assen een deel van de functies van de ingestorte toren in Hoogersmilde over. RTV Drenthe is momenteel via de ether te ontvangen via een noodmast in Groningen. Deze mast heeft echter niet in de hele provincie dekking. De komst van de mast in Assen moet dit probleem oplossen.

Tijdelijke maatregelen

Verder worden tijdelijke maatregelen genomen. Zo is het vermogen van de RTV Drenthe-zender in Klazienaveen maximaal opgeschroefd en is zaterdag een steunzender geplaatst in Meppel, die hoorbaar is op de frequentie FM 90.5. Momenteel is Radio Drenthe in heel Drenthe weer te beluisteren; Noord en Centraal Drenthe op FM 90.8, via de noodmast in Groningen. Zuid-Oost Drenthe op FM 99.3 En door het plaatsen van een steunzender in Meppel, kan Zuid-West Drenthe via FM 90.5 naar de regionale omroep luisteren.

Telefoon

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.