Werkzaamheden zendmasten risicovol

HOOGERSMILDE - Het uitvoeren van werkzaamheden in zendmasten brengt reële veiligheidsrisico's met zich mee.
Dat staat in een zogeheten 'veiligheidsdocument' uit 2007 van Alticom, de exploitant van onder meer de mast in Hoogersmilde.

Alticom geeft in dit document ook aan dat het nodig is maatregelen te treffen om de risico's tegen te gaan. In het stuk staat dat de stiuatie op de masten complex is. Er zijn veel partijen bij betrokken, zoals radio- en tv-zenders. Zij voeren er allemaal werkzaamheden uit.

Risico's


Alticom werd destijds te vaak verrast door werkzaamheden die niet van tevoren waren aangemeld. Degenen die de werkzaamheden uitvoeren lopen volgens het document kans zich te verbranden of te worden geëlektrocuteerd.

Het is nog onduidelijk of de branden in de zendmasten van Hoogersmilde en Ijsselstein van vrijdag te maken hebben met werkzaamheden. De NOS heeft het document op haar website geplaatst.

Roermond

Ook Roermond maakt zich zorgen om de televisietoren in die gemeente. Deze mast is van hetzelfde type als de mast in Hoogersmilde, die vrijdag instortte na een brand.

In Roermond staat de toren in een woonwijk. Locoburgemeester Jos van Rey praat zaterdagmiddag met omwonenden en met de eigenaar van de toren.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.