Afvalverwerker Plastinum in Emmen failliet

EMMEN - Het bedrijf Plastinum in Emmen is failliet. Bij Plastinum werd plastic afval verwerkt tot korrels, die weer grondstof zijn voor nieuwe producten.
In januari werd Plastinum van aan faillissement gered door een financiële injectie van 2,4 miljoen euro van een Zwitserse aandeelhouder. Het bedrijf kon eind 2010 de lonen en de rekeningen van een energiebedrijf niet meer betalen. Die investeerder heeft zich eind vorige week geheel onverwacht alsnog teruggetrokken. Plastinum verkeerde nog in surseance van betaling. Curator Jeroen Reiziger vroeg vrijdag daarom direct het faillissement aan, omdat de lopende verplichtingen niet meer nagekomen konden worden.
Eerder vorige week stopte plastic-inzamelbedrijf Nedvang met het leveren van plastic-afval. De overeenkomst liep tot 6 juli, maar Nedvang zou hebben toegezegd te blijven leveren. En omdat die afspraak niet meer nagekomen werd, zou maandagmiddag een kort geding dienen in Assen. Nedvang is Plastinum volgens de curator ook nog 130.000 euro schuldig. (Het bedrijf moest betalen voor levering van het plastic). Een woordvoerder van Nedvang zegt dat alle verplichtingen zijn nagekomen en dat Nedvang open staat voor gesprekken met Plastinum. Curator Reiziger wil de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken. Hij informeerde maandagmiddag de vijftien personeelsleden in Emmen over de situatie en sprak met directeur Robert van der Hoeven (foto).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.