Actiedag levert 111.211,72 euro op

MEPPEL - 111.
211,72 euro. Een cheque met dit bedrag erop kon directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe donderdagavond 4 augustus overhandigen aan Peter Klerk, voorzitter van Stichting Mont Ventoux.

Het eindresultaat van de actiedag Groot Verzet tegen Kanker overtrof alle verwachtingen.
Peter Klerk had er geen woorden voor. "geweldig, ontzettend bedankt". Al het geld gaat naar KWF Kankerbestrijding en 4 regionale inloophuizen en hospices.

RTV Drenthe heeft deze zomer op allerlei manieren aandacht gevraagd voor de Stichting Mont Ventoux, die 5 jaar bestaat. Het doel was om €55.555,- in te zamelen. Na 4 weken Trektocht en de Fiets4Daagse was al €40.000 binnen.

Donderdag hield RTV Drenthe samen met Stichting Mont Ventoux de actiedag Groot Verzet tegen Kanker. Tijdens een live radio- en tv-uitzending van 6.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds vanaf de Groenmarkt in Meppel stroomde het geld binnen via donaties, smsjes, verzoekjes, een veiling en acties die door mensen zelf waren opgezet.

Dink Binnendijk noemde het fantastische eindbedrag een kroon op het werk van de Stichting Mont Ventoux en bedankte iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Op 3 september gaat een groep van ruim 500 sporters van de Stichting langs de steilste kant van de Mont Ventoux omhoog. De beklimming van de 1.912 meter hoge kale berg in Zuid-Frankrijk staat symbool voor de strijd van de vele mensen die jaarlijks te maken krijgen met kanker. RTV Drenthe is erbij. Radio Drenthe zendt zaterdag 3 september van 10.00 tot 16.00 uur het programma Studio Mont Ventoux uit.

Presentator Sjoerd Looijenga heeft contact met een aantal medewerkers van RTV Drenthe die lopend of fietsend de Mont Ventoux op gaan. Op TV Drenthe is vrijdagavond 16 september het verslag te zien van de beklimming.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.