Edward Kleine

PROVINCIE - Edward Kleine uit Zuidwolde werkt in 2005 als monteur in de Verenigde Staten. Na een avond stappen in mei 2005 stapt hij met drank op achter het stuur.
Na 200 meter te hebben gereden, voelt en hoort Edward een knal en dan blijkt dat hij een man heeft aangereden. De man overlijdt en Edward wordt door de politie in de boeien geslagen. Hij krijgt uiteindelijk een celstraf van 30 jaar. Dit is ongeveer drie keer zoveel dan normaal gesproken wordt gegeven. De jongen die Edward aan heeft gereden blijkt de zoon van de plaatselijke sheriff te zijn. Nu zit Edward zijn straf uit in een gevangenis in de staat Alabama.
Nader onderzoek wijst echter uit dat de hoogte van de straf onterecht is. Zo heeft Edward niet op de stoep gereden en ook heeft hij niet te hard gereden die avond, zoals door de rechtbank werd beweerd. Het feit is wel dat hij met drank op achter het stuur is gestapt. De rechtbank in Amerika wil echter niets weten van een nieuw proces en ook komt Edward niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. De familie van Edward in Zuidwolde steunt hem door dik en dun en proberen zoveel mogelijk bij hem op bezoek te gaan. Het is voor hen hartverscheurend om hun zoon en broer in de gevangenis te zien, maar ze kunnen maar weinig doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.