Explosie in Emmen waarschijnlijk veroorzaakt door brandstichting

EMMEN - De politie gaat er vanuit dat er bij de hevige explosie zondagochtend in Emmen sprake is van brandstichting. De explosie vond tegen 5.
15 uur plaats in een berging op de benedenverdieping van een flat aan de Tammingecamp in Emmen.

Door de harde knal is een deel van de voorgevel van de flat weggeblazen. Niemand raakte gewond. Vier woningen werden ontruimd. Twee van de vier geëvacueerde gezinnen zijn opgevangen door vrienden. Zondag aan het eind van de middag mochten de bewoners weer terug naar hun woningen, volgens een woordvoerder van de gemeente Emmen.

Brandstichting

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Daarbij zijn volgens een woordvoerder sporen gevonden die wijzen op brandstichting. In de buurt gaan geruchten dat de explosie het gevolg is van een wraakactie die gericht is op een van de bewoners van de flat. De politie heeft hier nog geen bewijzen voor gevonden, maar neemt het mee in het onderzoek. Er is in deze zaak nog niemand aangehouden.

Noodmaatregelen

De gemeente Emmen heeft onderzoek gedaan naar de bouwkundige staat van de flat. Daaruit blijkt dat de vier woningen nog wel bewoonbaar zijn. Woningcorporatie Lefier neemt noodmaatregelen, zoals het plaatsen van stempels om de muren te ondersteunen en het vervangen van deuren. De geëvacueerde gezinnen mogen nu nog niet terug naar huis, vanwege het politie-onderzoek.

Explosievendienst

Tegen het einde van de ochtend is de Explosieven Opruimingsdienst, de EOD, opgeroepen. Volgens woordvoerder van de politie heeft de EOD goederen uit de berging van de flat meegenomen, zodat de politie in een veilige omgeving verder kan met het sporenonderzoek. Om wat voor goederen het gaat, wil de politie niet bekendmaken.

Geen verband

Twee weken geleden vond nog een hevige explosie plaats in een woning aan de Torenvalk in Emmen. De 25-jarige bewoner van het huis was op dat moment in zijn woonkamer bezig met het maken van een vuurwerkbom. Door de ontploffing zijn zes woningen aan de Torenvalk onbewoonbaar. De politie gaat er van uit dat er geen verband is tussen de twee explosies.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.