Weer streep door Karsten Kroon Classic

WIELRENNEN - De Karsten Kroon Classic gaat dit jaar niet door. De wielertoertocht stond gepland voor aanstaande zondag 21 augustus.
Reden is volgens organisator Wim Jansen de beperkte animo voor het evenement. Saillant detail: ook vorig jaar werd de Classic al geannuleerd.

Jansen zegt zo'n zeshonderd deelnemers nodig te hebben om de Classic kostendekkend te maken en het aantal inschrijvingen stond maandag pas op zo'n 150 deelnemers. "Te weinig en dus hebben we deze beslissing genomen. Ik heb inmiddels al contact gehad met Karsten en hij reageerde gelaten, maar liet wel doorschemeren dat het wat hem betreft niet nog eens hoeft te worden georganiseerd. De kans is dus inderdaad groot dat het evenement van de kalender verdwijnt."

Volgens Jansen is de datum van de Classic ongunstig. "We hebben de hele wielerkalender bekeken en in het voorjaar is alles bomvol. We dachten dat dit een mooie periode zou zijn, maar dat blijkt dus toch niet zo te zijn. En misschien spreekt de naam van Karsten Kroon toch nog niet echt tot de verbeelding en moeten we wachten tot hij zijn wielercarriere heeft beëindigd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.