De Maar kijkt uit naar Vuelta

marc_de_maar_185ee6633f618a15c12578ee0040a858.jpg
marc_de_maar_185ee6633f618a15c12578ee0040a858.jpg
WIELRENNEN - Wielrenner Marc de Maar uit Assen rijdt voor zijn ploeg Quick-Step de Ronde van Spanje. Zijn selectie was al even bekend, maar dinsdag kwam de definitieve bevestiging.
Voor de 27-jarige De Maar wordt de Vuelta zijn eerste grote ronde van het seizoen. "Ik had wel verwacht dat ik de Vuelta zou rijden, maar dat dacht ik ook van de Tour. Vandaar dat het wel lekker is dat vandaag de bevestiging is gekomen", aldus de Drent in Belgische dienst.

De voormalig renner van Rabobank zou in mei de Ronde van Italië rijden, maar die miste hij door een blessure. In juli greep De Maar net naast een selectie voor de Ronde van Frankrijk.
De Assenaar gaat zijn derde Vuelta rijden en ziet er erg naar uit. "Het wordt mijn eerste grote ronde sinds twee jaar. Ik ben heel benieuwd hoe ik ervoor sta en wat ik kan laten zien. Wie weet kan ik een goed klassement rijden, maar om nou uiteindelijk als 20e te eindigen is vrij anoniem. Daarom ben ik zeker van plan ook mee te doen voor een etappe-overwinning. Gelukkig is de vierde etappe al een bergrit en weet ik precies waar ik sta en kan ik voor de rest van de Vuelta mijn plan maken."

Tijdens de Vuelta zal De Maar ook met zijn ploegleiding in gesprek gaan over het komend seizoen. "Ik weet niet wat de ploeg wil, zeker nu onze ploeg gaat fuseren met Omega Pharma. Bovendien ben ik er ook nog niet uit wat ik zelf wil. Ik heb een aanbieding van een andere ploeg op zak, dus zorgen maak ik me niet. Maar ik ben er gewoon nog niet uit wat ik wil. De World Tour is de Champions League natuurlijk, maar ik ben iemand die niet pelotonopvulling wil zijn, ik wil ook uitslagen rijden en dan is een pro-continentale een prima optie. Maar daarom is de Vuelta ook zo'n goed meetpunt voor me."

In 2007 eindigde De Maar als 107e en een jaar later als 56e. Naast Marc de Maar staat ook Karsten Kroon aan de start van de Ronde van Spanje. De Dalenaar, die net als De Maar de Tour aan zich voorbij zag gaan, is geselecteerd door zijn ploeg BMC.

De Ronde van Spanje begint aankomende zaterdag met een ploegentijdrit in en rond de Spaanse badplaats Benidorm en eindigt 11 september in Madrid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.