WKE wint laatste testcase voor start competitie

wke_foto_674c83223e2e87f9c12578ef00508ad5.jpg
wke_foto_674c83223e2e87f9c12578ef00508ad5.jpg
VOETBAL - WKE heeft haar laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen met 4-3 gewonnen van zaterdaghoofdklasser Oranje Nassau uit Groningen.
De stand bij rust was 3-1 voor de kersverse topklasser.De doelpunten voor de Emmenaren werden gemaakt door Erwin Buurmeijer, Martijn Doldersum, Robin Demeijer en Jan Hooiveld

WKE-trainer Hendrik Oosting begon de wedstrijd tegen Oranje Nassau in de opstelling zoals hij ook zaterdag gaat beginnen tegen EVV, de eerste tegenstander in de competitie. In die opstelling was geen plaats voor spelers als Angelo Zimmerman, Martijn Kamps, Anton Jongsma en Peter van der Slot. Zij moeten de wedstrijd in Echt noodgewongen missen vanwege een schorsing die ze meenamen uit het afgelopen seizoen. Onder de lat stond Diederik Bangma, die de voorkeur krijgt boven Pieter Ijzerman en de strijd om de spitspositie is voorlopig gewonnen door Berend Oosting, met onder hem Björn Zwikker en Jan Hooiveld, waardoor Robert Fik is aangewezen als pinchhitter.

"We hebben noodgedwongen keuzes moeten maken vanwege de schorsingen, maar ook keuzes kunnen maken op basis van onze spelopvatting en de manier van spelen van EVV. Ik heb vanavond veel goede dingen gezien. Dat het uiteindelijk nog 4-3 wordt na een 4-1 voorsprong had te maken met de vele wisselingen in de laatste twintig minuten. Wat onze rol gaat worden dit seizoen in de topklasse? Handhaving is logisch, maar stiekem hoop ik toch op meer dan dat", aldus Hendrik Oosting.

Het volledige interview met WKE-trainer Hendrik Oosting kunt u vanaf donderdagochtend beluisteren op deze site.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.