WKE-trainer: "Kampioen worden van de onderste vier"

VOETBAL - Nog twee dagen en dan begint voor WKE het seizoen waar ze al een heel jaar van dromen, namelijk het seizoen in het walhalla van het amateurvoetbal: in de topklasse.

De eerste tegenstander voor de mannen van trainer Hendrik Oosting is zaterdagavond EVV uit Echt. "Het is geen sprookje meer, het is nu werkelijkheid. De hele club snakte naar de topklasse en nu is het zover. We hebben er zin in", aldus Oosting na afloop van de laatste oefenwedstrijd dinsdagavond tegen Oranje Nassau (4-3 winst).

'We hadden een overwinning nodig'


"Die oefenwedstrijd was wel even nodig", erkent de coach. "Na de 5-0 en 4-2 nederlagen tegen respectievelijk Excelsior '31 en Genemuiden hadden we een overwinning nodig. Bovendien kon ik dit duel goed gebruiken om onze basisopstelling voor zaterdag uit te proberen." In die opstelling was geen plaats voor Anton Jongsma en Angelo Zimmerman. Beide spelers zijn geschorst. "Dat is jammer, want met deze twee spelers erbij heb je meer voetballend vermogen en zeker met Jongsma ook nog eens extra scorend vermogen."

Geen zorgen


Ondanks twee grote oefennederlagen en de 4-3 overwinning tegen zaterdaghoofdklasser Oranje Nassau - afgelopen dinsdag - maakt Oosting zich geen zorgen over zijn verdediging. "Nee die zorgen heb ik niet. Waar ik me drukker over maak is de omschakeling, want dat is het spelletje dat alle ploegen in de topklasse uitermate goed beheersen. Ze laten je opbouwen en bij balverlies zijn ze dodelijk met supersnelle spitsen. Daar zullen we voor moeten waken. Het is ook het spelletje dat EVV speelt. Toch denk ik dat we niet onder doen voor die ploeg. Ik denk zelfs dat we op papier beter zijn, maar ja.. dat telt niet."

'Kampioen van de onderste vier'


Over de doelstelling dit seizoen is Oosting helder. "Als we kampioen worden van de onderste vier ploegen dan zijn wij als trainersstaf (zie foto onder) en ook als club tevreden. Want dat betekent dat we verder kunnen bouwen in het volgende seizoen."

Geen hoofdveld

Het hoofdveld van WKE, dat een kunstgrasveld gaat worden, is op dit moment volledig met zand bedekt en voorlopig nog onbespeelbaar, waardoor de beste amateurclub van Drenthe moet uitwijken naar het stadion van FC Emmen. "Dat is echt een hele slechte zaak. De gemeente had 20 juli kunnen beginnen, maar is pas een maand later begonnen. We zitten nog steeds in onzekerheid wanneer we hier kunnen spelen. Dat is echt en slechte zaak. Je wilt je toch laten zien aan je eigen publiek, op je eigen complex. Dat hoort toch ook bij de cultuur van een club als WKE."

Overigens zal WKE de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen - tegen HBS - zonder publiek moeten spelen naar aanleiding van het akkefietje in het duel van vorig seizoen bij Alcides (waarbij supporter Graadje Hindriks betrokken was). Of dat duel in een leeg stadion van FC Emmen zal worden gespeeld is twijfelachtig. Het bestuur van WKE is op zoek naar een alternatief.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.