Mariët Meester op zoek naar 'geheimen' Veenhuizen

VEENHUIZEN - Romanschrijfster Mariët Meester werkt op dit moment aan een 'oral-historie' boek over Veenhuizen.

Ze woont tijdelijk in de pastorie in Veenhuizen en interviewt daar tientallen inwoners en oud-inwoners van Veenhuizen. Op basis van die verhalen schrijft ze haar verhaal. "Er zijn nog steeds zo ontzettend veel verhalen die niet zijn opgeschreven. En ik merk nu ook hoe belangrijk het is, want ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik eindelijk iemand had opgespoord, en die was dan al overleden."

In opdracht


Meester maakt het boek in opdracht van de gevangenis en het Gevangenis Museum in Veenhuizen. "Er zijn heel veel verhalen over Veenhuizen. Het is zonde dat dat op termijn die verhalen kwijtraken als die mensen overlijden. Dus het idee is: verhalen vastleggen nu het nog kan," aldus directeur Peter Sluiter van het museum.

Voorjaar


Mariët Meester schreef eerder al twee romans over Veenhuizen. Haar derde boek wordt uitgegeven door stichting Het Drentse Boek, en is waarschijnlijk in het voorjaar verkrijgbaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.