FC Emmen zonder Velda naar Sittard

VOETBAL - FC Emmen reist vrijdag zonder Kai Velda af naar het diepe zuiden voor de confrontatie met Fortuna Sittard. De middenvelder kampt met een onduidelijke enkelblessure en is verre van fit.
Zelfs autorijden blijkt problematisch voor de jonge speler uit Hattem. Zijn plaats in de basis zal vermoedelijk worden ingenomen door Johnny de Vries. Het is naar alle waaarschijnlijkheid de enige wisseling die trainer René Hake zal toepassen in zijn basisopstelling.

FC Emmen moet in Sittard, na de nederlaag bij Eindhoven én het gelijke spel tegen FC Dordrecht, op zoek naar de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. Een pittige opgave, want Fortuna heeft zich in de zomerstop flink versterkt en is bovendien geruggesteund door de 5-1 overwinning van vorige week tegen AGOVV. Al is een kanttekekening bij de grote zege wel op zijn plaats, aangezien de Apeldoorners al heel snel met tien man kwamen te staan. Desalniettemin is Hake van mening dat Fortuna verder is dan Emmen. "Ja, dat denk ik wel. Zij hebben vrijwel de gehele voorbereiding kunnen spelen met het huidige basiselftal, uitgezonderd Harrie Gommans. Dat ligt bij ons toch anders. Ik heb pas sinds een week mijn selectie compleet en binnen onze groep is het verschil in conditie en scherpte te groot. Dat is lastig keuzes maken op dit moment. Het is zoeken naar de juiste balans. Toch ben ik van mening dat we ondanks die problemen het niveau van het eerste half uur van vorige week langer moeten kunnen vasthouden."

Fortuna won vorige week dus ruim van AGOVV. De week ervoor ging de ploeg van Wim Dusseldorp nipt onderuit bij Sparta, waardoor de Limburgers na twee duels op de 6e plaats in de Jupiler League. Emmen is terug te vinden op plaats 16.

Het duel Fortuna Sittard - FC Emmen begint om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Drenthe en twitter.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, De Groot en Koenders; De Vries, Metaj en Poldervaart; Almeida, Ter Heide en De Visscher

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.