Emmense getuige van noodweer tijdens Pukkelpop in België

EMMEN - De Emmense Inge Katerbarg was donderdag getuige van het drama met het noodweer tijdens Pukkelpop in België.

Door paniek die uitbrak tijdens het hevige onweer vielen vier doden en 140 gewonden. Tenten waaiden om, bomen knakten en podia stortten in door de windstoten. De organisatie zegt overvallen te zijn door het extreme weer.

Ook Inge Katerbarg werd overvallen door het hevige weer. Pas toen ze haar vrienden ging zoeken met wie ze had afgesproken zag ze de chaos die was veroorzaakt. Ook de tent waarin zij stond te schuilen blijkt later te zijn getroffen door omgevallen bomen.

Getuige drama zelf organisator van Rupspop

Katerbarg is zelf organisator van het festival Rupspop in Emmen. Zij heeft veel respect voor hoe de organisatie van Pukkelpop met het drama is omgegaan. Katerbarg begrijpt de aanpak van de organisatie wel.

Drama is leermoment voor organisatie Retropop

De organisatie van Retropop in Emmen, een van de grotere festivals in Drenthe die gebruik maakt van tenten gaat nog eens goed naar de noodscenario's kijken. Het festival heeft verschillende protocollen voor als er iets misgaat tijdens het evenement. De organisatie ziet het drama in België als een leermoment.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.