Geflatteerde nederlaag FC Emmen in Sittard

VOETBAL - FC Emmen heeft het uitduel tegen Fortuna Sittard met 4-1 verloren. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. FC Emmen sloot de wedstrijd af met tien man.
Verdediger Mike Koenders kreeg vlak voor tijd de rode kaart.

Voor Fortuna Sittard betekent de overwinning een unicum, want nog nooit eerder wist de ploeg op eigen bodem Emmen te verslaan. Dat het vrijdagavond wel lukte had de thuisploeg voor een groot gedeelte te danken aan individuele fouten aan de kant van de Drenten.

Tot de 68e minuut speelde Emmen behoorlijk in het verre zuiden en had het zelfs de grootste kansen. Voor rust raakte Randy Wolters de lat en zag Ruud ter Heide zijn kopbal uitstekend gepakt worden door Fortuna-doelman Danny Wintjens. De thuisploeg zette daar één grote kans tegenover via Harrie Gommans. In de 58e minuut werd de ban gebroken. Fortuna profiteerde dankbaar van slap verdedigen aan Emmen-zijde, nadat Ruud ter Heide op het middenveld hardhandig werd aangepakt en op de grond bleef liggen. Scheidsrechter Ketting zag er echter geen overtreding in en de thuisploeg weigerde de bal over de zijlijn te spelen een blessurebehandeling. De aanval werd uiteindelijk afgerond door Scheelen. FC Emmen toonde veerkracht, want binnen vijf minuten stond het weer gelijk. Een prima aanval via Ruud ter Heide en Johnny de Vries werd afgerond door Almeida. Het leek een psychologische ideaal moment voor een treffer, zo kort na de voorsprong van Fortuna. Leek... want drie minuten na de gelijkmaker liet Emmen zich dwars door het centrum comleet afbluffen. Ex-FC Emmenspeler Richard Stolte haalde de trekker over en zorgde voor 2-1. Die dreun kwam de ploeg van René Hake niet meer te boven. In de slotfase mocht Fortuna Sittard nog heel simpel uitlopen naar een hoge score en moest Koenders nog met direct rood van het veld.

Door het tweede verlies in drie wedstrijden staat FC Emmen 16e in de Jupiler League. Tot nu toe werd slechts 1 punt gehaald, vorige week in het duel tegen Dordrecht. De ploeg van trainer Hake staat op de ranglijst boven SC Veendam en AGOVV Apeldoorn. Deze laatste twee ploegen zijn nog altijd puntloos.