Adelinde Cornelissen weer Europees kampioen Grand Prix Spécial

PAARDENSPORT - Dressuuramazone Adelinde Cornelissen is zaterdag in Rotterdam opnieuw Europees kampioene op de Grand Prix Spécial geworden.

De titelverdedigster uit Beilen vergaloppeerde zich tijdens haar proef met Parzival even, maar kwam niettemin uit op een score van 82,113 procent. Ze bleef daarmee de Brit Carl Hester (Uthopia) een half procent voor. Diens landgenote Laura Bechtolsheimer (Mistral Hojris) veroverde het brons, vóór de Duitser Matthias Alexander Rath met de befaamde hengst Totilas.

Cornelissen weet haar 'dwaling' in een verder nagenoeg foutloze rit aan overconcentratie. De jury nam het haar niet al te zeer kwalijk en deelde toch hoge rapportcijfers uit. Hester leek met zijn jonge Nederlandse hengst op weg naar verbetering maar redde het uiteindelijk niet.

De medaille van zaterdag is de tweede voor Cornelissen op dit EK. Afgelopen donderdag bezorgde ze Oranje al een bronzen plak in de landenwedstrijd.

Zondag staat op het EK in Rotterdam nog de kür op muziek op het programma.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.