WKE debuteert met overwinning in Topklasse

VOETBAL - WKE uit Emmen heeft zaterdagavond een uitstekend debuut in de Topklasse gemaakt. In het Limburgse Echt won de ploeg van trainer Hendrik Oosting met 2-3 van EVV.

Vleugelaanvaller Jan Hooiveld ontpopte zich tot de man van de wedstrijd. De Assenaar maakte twintig minuten voor tijd de 1-2 en scoorde diep in blessuretijd ook nog de winnende.

In de eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Toch kwam de thuisploeg vijf minuten voor rust op voorsprong door een treffer van Marcus Rychlik. Na de pauze was WKE de betere. Invaller Robert Fik stond in de 52e minuut amper twintig seconden in het veld en schoot met zijn eerste balcontact direct de gelijkmaker achter EVV-doelman Vercruijsse. Nadat Jan Hooiveld WKE verdiend op 1-2 bracht kwamen de Limburgers toch weer terug in de wedstrijd. Een slotoffensief zorgde in de 86e minuut voor de 2-2 door een goal van invaller Roel Schirra. Toch ging WKE er in de extra tijd met de verdiende zege vandoor. Debutant Jeroen Buurke bediende Jan Hooiveld en die schoot beheerst in de korte hoek raak.

Buurke was niet de enige debutant aan Emmer zijde. Doelman Diederik Bangma en verdediger Guus de Vries speelden zaterdagavond ook voor het eerst in het shirt van WKE, terwijl middenvelder Björn Zwikker na één jaar Alcides zijn rentree maakte.

Zondag 28 augustus speelt WKE om 14.00 uur haar tweede wedstrijd in de Topklasse. Dan komt HBS uit Den Haag op bezoek. Niet op sportpark Grote Geert, maar in het stadion van FC Emmen. Dit omdat het nieuwe kunstgrasveld nog niet gereed is. Het duel WKE - HBS wordt overigens zonder publiek gespeeld. Dit naar aanleiding van een incident tijdens het duel tegen Alcides van vorig seizoen.