WKE naar tweede ronde bekertoernooi

VOETBAL - WKE heeft woensdagavond de tweede ronde van het nationale bekertoernooi bereikt, door in Capelle aan den IJssel de thuisploeg na strafschoppen te verslaan.

Na negentig minuten voetbal stond het 1-1. Giovanni Klaverweide had Capelle in de achtste minuut op voorsprong gebracht. Anton Jongsma maakte in de 82ste minuut gelijk. In de verlenging werd er niet gescoord, waarna er penalty's aan te pas moesten komen om een winnaar te bepalen. WKE-doelman Diederik Bangma wist de vijfde strafschop van Cappelle te keren en Jan Hooiveld faalde vervolgens niet. Hij schoot de Emmenaren vanaf elf meter naar een verdiende overwinning.

In de tweede ronde ontmoet WKE eerste divisionist FC Den Bosch. De wedstrijd wordt op 22 september gespeeld in Emmen.