VV Actief strijdend ten onder in landelijke beker

VOETBAL - Zondag tweedeklasser VV Actief uit Eelde-Paterswolde heeft woensdagavond net niet de tweede ronde van de KNVB-beker weten te bereiken.
De ploeg van trainer Jacob Bosman verloor na verlenging met 1-2 van topklasser Excelsior '31 uit Rijssen.

Actief keek al snel tegen een achterstand aan. Na amper drie minuten opende Christian Cicek de score namens de gasten uit Overijssel. Toch kwam Actief, dat met veel passie speelde, terug in de wedstrijd. Mark Wielenga schoot een vrije trap van zeker 35 meter achter Excelsior-doelman Kampjes: 1-1.

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer richting de goal van de uitstekend keepende Rolf Honebecke van Actief. Na een paar fraaie reddingen had Honebecke in de zesde minuut van de verlenging geen antwoord op een afstandschot van Gradus Hempenius. Die goal bleek achteraf de winnende te zijn en zo zit het bekeravontuur voor VV Actief er na één ronde op.