Novec praat met politie over oorzaak zendmastbrand

luchtfototoren_4bf46a667b83acd4c12578cf003b5bc5.jpg
luchtfototoren_4bf46a667b83acd4c12578cf003b5bc5.jpg
ASSEN - Zendmast-eigenaar Novec gaat komende week in gesprek met de politie over de oorzaak van de brand in de mast in Hoogersmilde. Dat meldt burgemeester Broertjes van Midden-Drenthe.

Novec heeft een speciaal bureau onderzoek laten doen. De uitkomsten daarvan zijn inmiddels bekend bij het bedrijf, maar worden nog geheim gehouden. Novec wil ze bespreken met de recherche. De burgemeester kent de uitkomsten van het onderzoek ook nog niet.
Ondertussen zijn verzekeraars nog met een eigen onderzoek bezig. De onderzoeken gaan allemaal over de schuldvraag en bepalen dus ook wie er straks voor de schade opdraait.
De politie heeft eerder laten weten dat er geen reden is om aan te nemen dat er een strafbaar feit is begaan.

Voormalig wethouder Marco Pastors van Rotterdam gaat bemiddelen tussen Novec en exploitant Broadcast Partners. Minister Maxime Verhagen (Economische
Zaken) heeft Pastors aangewezen. Pastors moet binnen twee weken nagaan hoe het vermogen van de radiozendmasten op een veilige manier op peil kan worden gebracht.

Een overzicht van alle berichten rond de zendmast Hoogersmilde sinds de brand:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.