Molenhuis wint opnieuw Bommen Berendloop

ATLETIEK - Marathonloper Olfert Molenhuis uit Assen heeft, net als vorig jaar, de halve marathon van de Bommen Berendloop in Groningen gewonnen. Hij kwam zondag tot een tijd van 1.
08.35 en liet daarmee Gerard Watermulder uit Rotterdam, die tweede werd, meer dan zeven minuten achter zich (1.15.37). Ronnie Duinkerken uit Sappemeer werd derde (1.19.08).

Molenhuis was tevreden over zijn prestatie omdat hij in een zware trainingsperiode zit. "Ik heb momenteel trainingsweken van tweehonderd kilometer". De Assenaar bereidt zich voor op de maraton van Amsterdam op 16 oktober. Aan die wedstrijd is meteen de Nederlandse titel verbonden.

De overwinning op de tien kilometer ging zondag ook naar Drenthe; Adriaan Franssen uit Assen won die afstand in een tijd van 35.14. Z'n stadsgenoot Wouter Ploeger werd tweede in 35.51 en Maarten Zeegers uit Groningen werd derde in 36.08. De overwinning op de tien kilometer bij de vrouwen ging naar Marieke Falkmann. Zij liep een tijd van 38.38.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.