Joop Fiege: "We zijn sterker dan vorig jaar"

HANDBAL - De doelstelling 'de play-offs halen' klinkt wel een beetje voorzichtig, maar Hurry Up trainer/coach Joop Fiege heeft er wel een duidelijke reden voor.
"Vorig seizoen stonden we maar één punt boven de ploeg die de play-offs net niet redde. We zijn dus gewaarschuwd. We zullen onze punten moeten blijven pakken. Een mindere fase kan al funest zijn. Ook voor een rol in de play-offs als we die halen. Hoe meer winstpunten je meeneemt, hoe beter. Het wordt hoe dank ook een interessant seizoen, want tegenstanders zullen de messen slijpen als ze tegen de bekerwinnaar moeten spelen."

Fiege stelt, tijdens de presentatie van zijn team - op sportlandgoed Swartemeer - dat Volendam, Limburg Lions en Quintus de dienst gaan uitmaken dit seizoen. "Daarachter zit een groep met BEVO, Aalsmeer, E&O en ook Hurry Up. Toch denk ik dat we voor geen enkel team bang hoeven te zijn. We zijn weliswaar drie spelers kwijtgeraakt, waaronder Germ Germs en Marijn Sinkeldam, maar we zijn er kwalitatief wel op vooruit gegaan." Niek Bezoen kwam over van buurman E&O en via een makelaar kwam Fiege aan de IJslandse middenopbouwer Kristinn Björgulfsson. "Een fysiek sterke en creatieve speler, met een goed schot", aldus Fiege.

De seizoensopening voor Hurry Up is pittig, met eerst Lions thuis en daarna Quintus uit. Maar bovenal belooft het een seizoen te worden die uniek zal zijn voor de club uit Zwartemeer. Hurry Up speelt namelijk - door de bekerwinst - europacuphandbal. "Ja, maar dat duurt nog even tot eind november. Eerst licht onze focus volledig op de competitie. Maar het klopt wel. Het belooft een geweldig avontuur te worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.