Joseph Oosting wil op eigen benen staan

VOETBAL - Joseph Oosting, de assistent-trainer van FC Emmen, wil op eigen benen staan. Dat liet de 39-jarige Drent maandagavond weten in Dugout, het programma over FC Emmen op TV Drenthe.
Volgens Oosting is het tijd om zelf verantwoordelijkheid te dragen. Zijn tijdelijke hoofdtrainerschap - vorig seizoen bij WKE, die hij bekroonde met promotie naar de topklasse - smaakt naar meer.

"Vorig seizoen gaf een geweldige kick. En ik had gehoopt dat bij FC Emmen door te kunnen trekken, maar helaas lukt dat niet." Toch is dat volgens Oosting niet de reden om zijn ambities nu kenbaar te maken. "Nee absoluut niet. Ik zit goed bij FC Emmen, heb het er goed naar mijn zin, heb genoeg vrijheden en ik ben de club heel dankbaar dat ik mij heb kunnen ontwikkelen als trainer. Maar het is nou eenmaal zo dat ik niet eindverantwoordelijk ben, maar ik voel me wel verantwoordelijk."

"Ik ben ambitieus. Dat was ik als speler al en dan ben ik nog steeds. Ik heb het altijd van hard werken moeten hebben. Nog steeds. En ik wil elke dag beter. Daarom hoeft ook niet elke club te bellen. Waar ik aan denk? Een topklasser of goede hoofdklasser."

Of Oosting dit seizoen FC Emmen al gaat verlaten is onduidelijk. "In principe richt ik me op de komende jaren, maar in het voetbal weet je het nooit. Als een leuke club zich meldt dan zal ik dat kenbaar maken bij FC Emmen en ben ik bereid om te praten", aldus de oefenmeester die zich binnen afzienbare tijd ook wil inschrijven voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.