Geen contact Rutte en Merkel over oorlogsmisdadiger Faber

DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte neemt in de zaak van oorlogsmisdadiger Klaas Carel Faber geen contact op met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Rutte zei dat in antwoord op vragen van SP-fractievoorzitter Roemer.
Rutte zei dat Merkel er niet over gaat en dat de zaak onder de Duitse rechter is. Het zal volgens hem de zaak alleen maar tegenwerken als hij Merkel officieel vraagt zich er mee te bemoeien. Hij liet in het midden of hij het verzoek informeel zal doen. Rutte zei wel verder er persoonlijk alles aan te zullen doen, dat Faber alsnog zijn straf uitzit en dat ook dossiers openbaar worden.

Veroordeeld

Faber werd ooit tot levenslang veroordeeld en ontsnapte daarna naar Duitsland. Dat land weigert de 89-jarige Faber uit te leveren, omdat een oude Duitse wet dat onmogelijk maakt. Klaas Carel Faber en zijn al overleden broer Pieter Johan waren betrokken bij de executie van tientallen arrestanten in Exloo, Westerbork en Norg.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.