Meer tijd voor dierenpark om geld bijeen te krijgen

EMMEN - De benodigde 25 miljoen van het bedrijfsleven voor de nieuwbouw van Dierenpark Emmen is er nog niet.
Toch vraagt het college van B en W de gemeenteraad alvast 17 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Dat is woensdagochtend tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Dierenpark Emmen krijgt hierdoor meer tijd om het benodigde geld bijeen te krijgen. Op 3 oktober wordt de uiteindelijke knoop door de gemeente doorgehakt.

'We moeten nu vertrouwen uitspreken'

Wethouder Bouke Arends geeft aan dat de plannen voor de nieuwbouw zijn gestart in een periode dat het economisch beter ging. Emmen investeert in het park, maar moet nu afwachten wat de overige investeerders doen. Bouke Arends zegt dat er nu vertrouwen uitgesproken moet worden, zodat het voor banken mogelijk gemaakt wordt ook een besluit te nemen. Ook is Arends ervan overtuigd dat er voor het eind van dit jaar een definitief besluit genomen kan worden.

'Stekker uit het project'

Henk Lindeman van de partij Wakker Emmen vindt groen licht voor de realisatie van het park te vroeg zolang de financiering nog niet rond is. Lindeman kijkt niet op van dit besluit, omdat de gemeente volgens hem bang is voor gezichtsverlies. Op basis van het huidige businessplan kan Emmen, volgens de partij Wakker Emmen, beter de stekker uit het project trekken.

Uitzicht op financiering

Directeur Frankwin van Beers zegt heel blij te zijn met dit besluit. 'Het is een mooie eerste stap voor de toekomst'. Het park moest na de persconferentie uitzicht hebben op financiering en dat is volgens Van Beers gelukt. Ook benadrukt Van Beers dat het dierenpark door het nieuwe concept een park wordt met landelijke allure.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.