vrijdag 9 september: Doublies met sinaasappelbotercrème (makkelijk)

kruidnoten_23db63f4a842c879c1257905002a60d8.jpg
kruidnoten_23db63f4a842c879c1257905002a60d8.jpg
PROVINCIE - Doublies met sinaasappelbotercrème Nodig, voor 40 stuks: Sap van twee sinaasappelsGeraspte schil van 1 (onbespoten en goed schoongeboende) sinaasappel75 g roomboter, op kamertemperatuur120 g poedersuiker80 kruidnoten Bereiding: Roer de boter en poedersuiker samen romig.
Kijk uit, de poedersuiker gaat flink stuiven.
Kook het sap met de geraspte schil in een steelpannetje. Laat inkoken tot je nog ongeveer één eetlepel over hebt. Laat goed afkoelen, eventueel in een bak koud water.
Roer de afgekoelde sinaasappelsiroop door het botermengsel en meng het goed door elkaar.
Smeer een theelepel botercrème op de platte kant van een kruidnoot en plak er een tweede tegenaan. Wees vooral niet te zuinig. Je kunt ze natuurlijk meteen opsnoepen, maar als je ze een uurtje in de koelkast legt, wordt de botercrème wat harder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.