'Kabinetsplan PGB moet onmiddellijk van tafel'

ASSEN - Het kabinetsplan om het Persoons Gebonden Budget, het PGB, grotendeels te schrappen moet onmiddellijk van tafel. Dat zegt PvdA-Tweede Kamerlid Agnes Wolbert.

Aanleiding zijn de cijfers van het Centraal Plan Bureau. Het CPB heeft berekend dat het schrappen van de zorgbudgetten, waarmee gehandicapten, zieken en ouderen hun eigen zorg inkopen, geen 900 miljoen bespaart, maar zelfs op nul uitkomt als iedereen toch zorg krijgt.

Indicatiestelling


PvdA-kamerlid Agnes Wolbert (Foto) uit Annen zegt dat dit een bevestiging is en het PGB behouden moet blijven. Als er toch 900 miljoen euro bezuinigd moet worden op de zorg moet men volgens Wolbert kritischer kijken naar de indicatiestelling. 'Moet iemand daadwerkelijk een PGB hebben of kan dat anders?'

Per Saldo


Bij Per Saldo, de vereniging van mensen met een PGB, staat de telefoon roodgloeiend. Volgens woordvoerder Stans Damen is het te vroeg om de vlag uit te hangen. Wel verwacht Damen dat er nu serieus wordt gekeken naar de alternatieven en dat het PGB niet geschrapt hoeft te worden. Zo ligt er een voorstel voor strengere indicatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.