Corso Frederiksoord wordt filmfestival

WILHELMINAOORD - De voorbereidingen voor het 51e Floraliacorso in Frederiksoord zijn in volle gang. De eerste kleurige mozaiken zijn geplaatst en hebben ook alles te maken met het thema ''film'.
Zo staan er sinds woensdagavond bij verzorgingstehuis 'De Menning' in Wilhelminaoord al mozaïken, die verwijzen naar de film 'De Fanfare' van Bert Haanstra. De film met acteur Albert Mol uit 1958 werd opgenomen in het dorp Giethoorn en werd met 2,5 miljoen bioscoopbezoekers een kassucces. Eén van de mozaiken bij 'De Menning' is het originele filmaffiche van de film.
Zaterdag is de rondgang van de corsowagens met vele figuranten en muziekkorpsen. Daaronder ook buitenlandse. Het betreft een uitwisseling plaats met de partnergemeentes Ilmanau (Duitsland) en Politska (Tsjechië) van Westerveld. 's Avonds rijden de sfeervol verlichte corsowagens rond in De Tuinen in Frederiksoord. Op zondag zijn de wagens op het terrein te bekijken en zijn er diverse activiteiten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.