Voorbereiding voor grote militaire oefening in Assen

ASSEN - Inwoners van Drenthe die houden van militaire acties kunnen eind september hun hart ophalen want vanaf 26 september is Drenthe het middelpunt van de militaire operatie Falcon Autumn.

De oefening draait vooral om het TT-Circuit. Falcon Autumn is een oefening van de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando. In totaal 2500 manschappen, 400 voertuigen, 14 helikopters en F16-gevechtsvliegtuigen doen mee aan de operatie.

Voorproefje voor grote oefening eind september

Donderdagmiddag was er al een klein 'luchtmobiel' voorproefje op het TT-Circuit. Generaal Otto van Wiggen, de commandant van de Luchtmobiele Brigade, verwacht geen klachten van de Drentse bevolking tijdens Falcon Autumn. Maar de luchtmobiele actie op het TT-Circuit was donderdag amper voorbij, of het eerste klaagtelefoontje kwam al binnen vanaf vakantieverblijf Witterzomer.

Falcon Autumn

De oefening Falcon Autumn begint op maandag 26 september vanuit Schaarsbergen en vliegbasis Deelen, waarna op woensdag 28 september het TT-Circuit in Assen veroverd moet worden. Het TT-circuit is vervolgens uitvalsbasis voor meer militaire gevechtsacties in de dagen erna. Zo wordt het voormalige gemeentehuis in Havelte ingenomen, een hangar op vliegveld Hoogeveen, een beurshal van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren en het militaire oefendorp in de Marnewaard. De militaire actie duurt tot en met vrijdag 7 oktober.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.