Voorstellingen De Nieuwe Kolk in de steigers

ASSEN - De Nieuwe Kolk in Assen gaat eind februari open, maar toch zijn er voor die tijd al voorstellingen. Het theater gaat drie 'bouwlampvoorstellingen' geven.

Op dit moment werken er nog ruim 250 bouwvakkers in de Nieuwe Kolk om alles op tijd af te krijgen. De theaterzaal staat nog vol steigers en vloeren moeten nog worden gelegd. Toch wil het theater zo snel mogelijk beginnen met de eerste voorstellingen.

Bouwlampvoorstellingen

De eerste 'bouwlampvoorstelling' is op zaterdag 19 november. Cabaretier Javier Guzman komt dan in de zaal optreden. Er zullen dan nog geen vast stoelen zijn. Maar er worden tijdelijk ongeveer 500 stoelen neergezet.

Een maand later is de voorstelling 'De bouwvakkers en het meisje'. Hier zullen eechte bouwvakkers aan mee werken. De organisatie is nog op zoek naar bouwvakkers die mee willen werken aan het optreden.

De derde voorstelling die de Nieuwe Kolk op het programma heeft staan is een Nieuwjaarsconcert van het NNO. Die wordt gegeven op 13 januari.

Foto 2: Directeur Hilko Folkeringa

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.