Persoonlijke fouten nekken FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft ook de vijfde wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Op de Meerdijk was Willem II te sterk. De Tricolores wonnen met 2-0.

FC Emmen speelde een goede eerste helft en kreeg ook de beste kans op een voorsprong, maar Ruud ter Heide zag zijn inzet net voorlangs gaan. Oud FC Emmen speler Donny de Groot bracht Willem II vlak voor rust op 0-1. Hij deed dat uit een corner, waarbij Emmen slecht verdedigde en doelman Harm Zeinstra in twee instanties werd geklopt. Twee minuten na rust sloeg Willem II voor de tweede keer toe. Rowin van Zaanen maakte dankbaar gebruik van een misverstand in de Emmer defensie, waarbij Zeinstra en Görtz een hoofdrol vertolkten.

Na die tweede treffer verdween het geloof uit de ploeg van trainer René Hake, waardoor de wedstrijd al snel gelopen was.

Bij FC Emmen droeg niet Ruud ter Heide de aanvoerdersband, maar Jeffrey de Visscher.

Na vijf wedstrijden heeft Emmen slecht één punt. De ploeg van trainer René Hake zag SC Veendam op de ranglijst langszij komen. Volgende week zondag spelen beide ploegen tegen elkaar op de Langeleegte.