Stop bouw koloniehuisjes door 'domme' fout

FREDERIKSOORD - Door onduidelijkheden rond de regelgeving loopt de bouw van koloniehuisjes in Frederiksoord vertraging op.

Opdrachtgever de stichting Maatschappij van Weldadigheid heeft geen omgevingsvergunning aangevraagd. Daarom heeft de gemeente Westerveld de bouw stilgelegd. In de omgevingsvergunning worden onder meer de milieu-, bouw- en monumentenvergunning gebundeld. De vergunning is in oktober vorig jaar in het leven geroepen om vergunningaanvraag makkelijk te maken.

Woordvoerder Jan Mensink van de Maatschappij van Weldadigheid erkent dat het om een domme fout gaat. Hij verklaart de fout door onduidelijkheid in de regels in het bestemmingsplan.

De stichting Maatschappij van Weldadigheid bouwt zeven koloniehuisjes in Frederiksoord. In allerijl is deze week alsnog de omgevingsvergunning aangevraagd. Mensink hoopt dat nu snel de bouw kan worden hervat. De koloniehuisjes worden volgend voorjaar opgeleverd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.