Basketballers Red Giants beginnen met zege

BASKETBAL - Red Giants is het nieuwe seizoen in de promotiedivisie begonnen met een overwinning. De Meppelers versloegen in Groningen thuisploeg Groene Uilen met 58-68.

In de eerste twee kwarten ging het gelijkop. Bij rust stond er een 29-27 stand op het scorebord. In het derde kwart was het de thuisploeg die uitliep naar een voorsprong van negen punten. Red Giants werd daarna wakker en mede dankzij een aantal driepunters van Rick van de Nes wisten de Meppelers die achterstand om te buigen naar een voorsprong. In het laatste kwart zette Groen Uilen de bezoekers onder druk, maar de overwinning van red Giants kwam niet meer in gevaar.