Duikers maken Blauwe Meer schoon

schoonmaak_tt_5c4f6c011ca9bd5ac12578bc00491ba8.jpg
schoonmaak_tt_5c4f6c011ca9bd5ac12578bc00491ba8.jpg
HOOGERSMILDE - Duikers van H2O-diving in Leek maken zondag het Blauwe Meer, tussen Dwingeloo en Hoogersmilde, schoon.

De duikers uit Leek doen mee aan de internationale schoonmaakdag voor duikers. Het Veenmeer bij Tynaarlo is de vaste duikstek van het duikteam, maar ze duiken ook regelmatig op andere plekken. Tijdens een verkenningsduik in het Blauwe Meer bleek dat er veel blikjes en flesjes op de bodem van het meer liggen.

Een lid van duikteam H2O-diving, kwam tijdens een buitenlandse duikreis in contact met duikers die actief zijn voor het Project AWARE: een organisatie die het bewustzijn voor het onderwaterleven wil vergroten. Eén van hun projecten heeft betrekking op het opruimen van rommel in het water. In Zweden maken duikers in Jönköping bijvoorbeeld elk jaar een duik in de jachthaven en in Engeland gaat een plaatselijk duikteam elk jaar naar de kust om een duik in zee te maken en op te ruimen.

Natuurmonumenten is blij met dit initiatief en zet een container klaar bij het meer, waar alle rommel in verzameld wordt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.