Pand van discotheek LEF wordt illegaal verbouwd

BEILEN - Het pand van discotheek LEF in Beilen wordt illegaal verbouwd. De curator heeft het daarom al twee keer laten ontruimen door de politie.

De exploitant van de discotheek is failliet gegaan. De eigenaar van het pand, Entergaming, wil er een casino en disco in vestigen. Zonder toestemming van de curator, die feitelijk nu volgens eigen zeggen de huurder is, kan er niets in het pand gebeuren. Toch hebben arbeiders vorige week tweemaal de deuren opengebroken. Dinsdag waren er geen bouwactiviteiten.

De curator praat woensdag voor het eerst met eigenaar Entergaming om te kijken of er toch met werkzaamheden begonnen kan worden, zonder dat de inboedel verwijderd wordt. Curator van der Maas ruziet namelijk ook nog eens via de rechter met bierbrouwer Heineken over de pandrechten van de inboedel, die de curator wil verkopen. De uitspraak in dat kort geding is vrijdag.

Eem jurist van Heineken, die het pand onderverhuurde aan het failliete LEF, zegt dat de curator niets meer te zeggen heeft over het pand. De curator heeft namelijk volgens Heineken de huur schriftelijk opgezegd en vervolgens geweigerd de sleutels in te leveren. Dat dus met een koevoet de deur is opengebroken was volgens de jurist van Heineken volstrekt legitiem, 'maar dat wist de politie niet'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.