Rapport brand zendmast Lopik aan gemeente gegeven

image15_5dd6b7525275f4adc12578d2004ab404.jpg
image15_5dd6b7525275f4adc12578d2004ab404.jpg
HOOGERSMILDE - Het rapport over de oorzaak van de brand in de zendmast 'Lopik' is klaar en aan de gemeente IJsselstein gegeven. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

Over het rapport, van de eigenaar van de mast Novec, wil de gemeente nu nog niets naar buiten brengen. IJsselstein wil het eerst bestuderen. In de zendmast in Lopik woedde op dezelfde dag brand als in de zendmast in Hoogersmilde. Mogelijk kan het rapport uitsluitsel geven over een verband tussen de branden op 15 juli.

Volgens Novec zijn er nog steeds vraagtekens rond de oorzaak van de brand in Lopik en staat er in het rapport geen definitief oordeel over de oorzaak van de brand. Novec en zenderexploitant Broadcast Partners maakten ruzie over de reparatie, waarbij gedreigd werd met een gang naar de rechter. Volgens Novec heeft zenderexploitant Broadcast Partners nog niet op alle vragen antwoord gegeven.

Novec denkt dat de verzekeraar van Broadcast Partners daar een stokje voor steekt. Ook verzekeraars zijn nog met een onderzoek bezig. De Drentse politie stelt alleen dat er geen verwijtbare en dus strafbare handelingen zijn gepleegd, maar meldt verder ook niets over de oorzaak.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.